Karel Kadlčík

Pozice:
E-mail: kadlcik@czub.cz
Mobil: +420735793594

Profesní životopis:

Karel má více než dvacetiletou praxi v oblasti střelby a taktického výcviku. Profesní kariéru začal v roce 2001. Během dvanácti let služby v Armádě České republiky se v pozici staršího průzkumníka účastnil několika zahraničních operací v Iráku a Afghánistánu. Jeho specializací byly průzkumná činnost a boj zblízka. Na službu v armádě navázal v České zbrojovce, kde v letech 2013 až 2024 působil jako vedoucí odboru a testovací střelec, vedl prezentační tým, testoval a předváděl nové zbraně a organizoval střelecké výcviky a tréninky. Získal tak bohaté zkušenosti nejen z terénu a střelnic, nýbrž i v oblastech řízení lidských zdrojů a organizování rozličných typů akcí pro zákazníky.

V rámci rozšíření svých střeleckých dovedností se v roce 2013 rozhodl aktivně účastnit soutěží ve sportovní střelbě, zejména v disciplínách IPSC a IDPA. Kromě pistole se věnuje také střelbě z pušky, PCC a brokovnice. Jeho cílem je získat univerzální schopnost plynule přecházet mezi služební, obrannou a sportovní střelbou. V rámci IPSC dosáhl řady medailových umístění na národní i mezinárodní úrovni, včetně Mistrovství České republiky, Grand Prix a dalších prestižních soutěží. V disciplíně IDPA získal titul mistra Maďarska a 4. místo na Mistrovství Evropy.

Své střelecké dovednosti čerpá z řady různých zdrojů, včetně kurzů Hard Task, Aegis a Armády ČR. Stovky klientů v České republice i zahraničí už měly příležitost absolvovat střelecký výcvik pod jeho vedením. Karel je absolventem studia zaměřeného na ochranu osob a majetku, díky kterému má také pevný základ a rozhled v profesně dotčených oblastech.